Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Türk Müziği Akademik Çevresi’nin (TUMAC) 2022-2023 akademik yılı Güz Dönemi Bilim Sanat Etkinlikleri, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur’un “COVID Güncesi: Mücadele, Adaletsizlik, Dersler” başlıklı sunumuyla devam ediyor. 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 21:00’da (UTC+3) gerçekleşecek etkinlik, İTÜ TMDK Müzikoloji Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi Doç Dr. Şeyma Ersoy Çak’ın moderatörlüğünde TUMAC Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

TUMAC Youtube canlı yayın linki için tıklayınız.

SUNUM HAKKINDA

COVID-19 küresel salgını, toplumsal yapıların askıya alındığı bir tarihsel dönem olmuştur. Bu dönüm noktası, toplumbilim açısından önemli araştırma olanağı sunmuştur. Bu olanağın bilinciyle yaptığımız bir dizi araştırmayı üç kitap hâlinde COVID Güncesi olarak yayınladık. Bu konuşma, sağlık çalışanları, hastalar ve gündelik hayat deneyimlerini içeren araştırmalarının bulguları doğrultusunda, salgın sırasında ortaya çıkan mücadele biçimleri, adaletsizlik olgusu ve bu süreçten edinilen derslerin neler olduğunu sunmaya yöneliktir. COVID Güncesi salgının farklı aşamalarında yayınlanan üç kitaptan oluşmaktadır: (1) Kasım 2020’de yayınlanan, sağlık çalışanlarının ilk dönem mücadelelerini içeren Ateş ve İhanet: COVID Kliniğinde Sağlık Çalışanlarının Deneyimi; (2) Temmuz 2021’de yayınlanan Cam Duvar Ardındaki COVID Hastaları; (3) Temmuz 2022’ yayınlanan Koronagraf, COVID-19 Döneminde Gündelik Hayat Araştırmaları.  Bu araştırmalar dizisi, salgın dolayısıyla görünür hâle gelen toplumsal eşitsizlikleri, piyasacı kamu politikalarının toplum hayatını, insan ilişkilerini ve değerleri nasıl etkilediğini ve geleceğe yönelik alınabilecek dersleri göstermektedir.

Prof. Dr. Ali Ergur

1966 yılında Atina’da doğdu. 1985 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1989’da lisans, aynı üniversitede Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında 1992’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Doktora Programı’ndan 1997 yılında mezun oldu. 1990-2000 arasında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne 2000 yılında yardımcı doçent olarak geçti. Aynı kurumda doçent (2003) ve profesör (2010) unvanlarını aldı. İletişim sosyolojisi, teknoloji, sanal gerçeklik, gözetim, tüketim, sanayi-sonrası toplum, ekonomik seçkinler, kültür sosyolojisi, müzik sosyolojisi alanlarında bilimsel çalışmalar yürütmüştür. 1998 yılından başlayarak müzik üzerine denemeler ve akademik çalışmalar yayınladı. Müzik yazıları düzenli olarak Hayalet Gemi, Andante, Opus dergilerinde ve tekil olarak çeşitli mecralarda yayınlandı. Mayıs 2014’ten bu yana Sanattan Yansımalar sanat portalında Sesin İzi başlıklı köşesinde müzik denemeleri yazmaktadır. Ayrıca müzik alanında uluslararası akademik yayınları da vardır.

 

Afiş tasarımı: Orçun Güneşer
Yayın sorumlusu: Serkan Günalçin

Yorum Bırak