Türk Müziği Akademik Çevresi, Dede Efendi Evi’nde ayda bir kez “TUMAC Bilim Sanat Etkinlikleri” imzalı etkinlikler serisi düzenlemeye başlıyor.

Etkinlikler serisinin ilki, Doç. Dr. Ozan Baysal’ın Türk Makam Müziği için özel olarak geliştirdiği “Zaman-Makam Analiz Modeli” aracılığı ile Dede Efendi’nin Ferahfeza Mevlevî Âyîni’nindeki sözel anlam ile müzikal akış arasındaki ilişkileri inceleyeceği “Ferahfezâ Mevlevî Âyîni’nde Perdenin Ötesi” başlıklı sunumu ile başlıyor. Etkinliğin devamında, Prof. Rûhî Ayangil yönetimindeki TUMAC İcrâ Heyeti, Dede Efendi’nin Ferahfezâ Mevlevî Âyîni’ni icrâ edecek. Halka açık ve ücretsiz olan etkinlik, 26 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 16:00’da Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği TÜRKEV’in katkılarıyla, İstanbul Cankurtaran’da bulunan Dede Efendi Evi’nde gerçekleşecek.

Türk Müziği’nin bilimsel olarak araştırılması, incelenmesi, derlenmesi ve sunulması amacı ile başta müzik bilimi olmak üzere farklı disiplinlerden akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelerek oluşturduğu TUMAC, gönüllülük esasına dayalı, bağımsız, müşterek ve akademik bir girişimdir. Türk Müziği’nin bilim, sanat ve kültürel açıdan devamlılığı ve gelişimini hedefleyen etkinlikler serisinin Dede Efendi Evi’nde gerçekleşmesi, seçkin akademisyen ve sanatçılardan oluşan TUMAC gönüllülerinin konser, konferans, seminer, atölye çalışması veya benzeri etkinliklerine ev sahipliği yaparak bu mekanın bilim ve sanatla özdeşleşmesini de sağlayacak.

PROGRAM:

SUNUM
“Ferahfezâ Mevlevî Âyîni’nde Perdenin Ötesi”
Doç. Dr. Ozan Baysal
(İTÜ TMDK Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi)

DİNLETİ
Hammâmîzâde İsmaîl Dede Efendi’nin Ferahfezâ Mevlevî Âyîni

TUMAC İcrâ Heyeti
Rûhî Ayangil (Kanun / Gûyende)
Aslıhan Eruzun Özel (Kemençe)
Korkutalp Bilgin (Tanbûr)
Burçin Bahadır Güner (Ud)
Ahmet C. Altınkaynak (Ney)
Bâkî Enis Balakbabalar (Kudûm / Bendîr)
Memduh Özyalvaç (Naathân / Âyinhân)

 

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.